Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Bibliotek

Generelt om tjenesten

Tema

- Barn og familie
- Skole og utdanning
- Individ og samfunn
- Kultur og fritid

Beskrivelse

Øyer folkebibliotek har to avdelinger, hovedbiblioteket ligger på Hafjelltorget og filialen på Tretten samfunnshus. Biblioteket kan bestille bøker fra andre bibliotek og er en del av et nasjonalt biblioteksnettverk.

 

Biblioteket låner også ut lydbøker, pc-spill og musikk-cd’er. Biblioteket har aviser, tidsskrifter, publikumspc’er og trådløst nett. På biblioteket kan du lese, arbeide og søke informasjon og veiledning. Det er gratis å låne bøker og bruke bibliotekets samlinger og biblioteket er for alle, men for å låne må du skaffe deg lånekort. Om lånetiden ikke overholdes kan du bli belasta med purregebyr. Bøker lånt på personlige kort i skoletida er den enkelte elev og elevens ansvar. Lånekortet er personlig, ikke lån det ut til andre! Låner er erstatningsansvarlig om bøkene ikke returneres.

 

Biblioteket skal formidle litteratur og fremme lesning og gjennom arrangementer i egen regi og i samarbeid med andre. Biblioteket skal være en møteplass i lokalsamfunnet, et sted for kulturarrangementer og foredragsvirksomhet, i regi av biblioteket, lag og foreninger eller i samarbeid med disse. Biblioteket kunngjør aktiviteter på facebook og ønsker å inspirere til lesning på bibliotekets blogg, Mathea B sin blogg.

 

Biblioteket er en del av virksomhet kultur i Øyer kommune, rapporteres i den årlige virksomhetsrapporten og nasjonalbibliotekets årlige bibliotekstatistikk.

Brosjyrer, dokumenter, kart og lignende

aaa

Lover og forskrifter

Skjema

Saksbehandling

___

Kontaktinformasjon

Kontaktavdeling

Avdeling:Øyer folkebibliotek
Telefon:61 27 86 23
Epost:postmottak@oyer.kommune.no
Postadresse:Kongsvegen 325 2636 ØYER
Besøksadresse:Hundervegen 42 2636 ØYER

Ansvarlig enhet

Avdeling:Øyer folkebibliotek
Telefon:61 27 86 23
Epost:postmottak@oyer.kommune.no
Postadresse:Kongsvegen 325 2636 ØYER
Besøksadresse:Hundervegen 42 2636 ØYER

Kontaktpersoner

Navn:Astrid Stuve
Tittel:Avdelingsleder
Telefon:61 27 86 23
Epost:astrid.stuve@oyer.kommune.no

Andre opplysninger

Oppdatert:2023-05-24 10:53