Øyer kommune er svært godt fornøyd med at det nå etableres nasjonalanlegg i Hafjell, sier Ordfører Mari Botterud. Dette er et viktig skritt for idretten. Det blir mulig med store arrangement i Gudbrandsdalen, og Hafjell kan nå være trenings- og arrangementsarena for alle alpine grener. Vi gratulerer med dagen og ønsker hele idrettsnorge og spesielt det alpine skimiljøet hjertelig velkommen til Hafjell. Vi skal bidra til at dette blir en vellykket satsing, avslutter ordfører Mari Botterud.

 

KKDs Pressemelding:

Hafjell alpinanlegg blir nasjonalanlegg for slalåm og storslalåm - får 30 millioner kroner i spillemidler​

Kulturdepartementet har inngått avtale med Øyer kommune, Norges Skiforbund og Hafjell Alpinsenter AS om nasjonalanlegg for alpint, tekniske disipliner (slalåm og storslalåm) i Hafjell alpinanlegg.

I avtalen gir Kulturdepartementet en del av Hafjell alpinanlegg, først og fremst Olympialøypa, status som nasjonalanlegg for slalåm og storslalåm. Kulturdepartementet bidrar med 30 millioner kroner i spillemidler i løpet av to år for etablering av nasjonalanlegget. 

- Det nye nasjonalanlegget vil bli arena for bredde og elite og skal brukes til trening, konkurranser og mesterskap, sier kulturminister Thorhild Widvey. - I løpet av det neste året skal det arrangeres junior-VM i mars 2015 og ungdoms-OL i februar 2016. Hafjell nasjonalanlegg er viktig for alpinklubbene og vil bidra til rekruttering av barn og ungdom. Anlegget vil skape grunnlag for videreføring av våre stolte tradisjoner i alpinidretten, sier kulturminister Widvey.

  - Vi er svært godt fornøyd med at Hafjell har fått status som nasjonalanlegg i alpint, tekniske disipliner. Det har vært et utmerket samarbeid med Øyer kommune, Hafjell alpinsenter og ikke minst Kulturdepartementet i denne prosessen. Hafjell blir et tidsmessig anlegg hvor det blir svært enkelt både å trene- og arrangere konkurranser. Gjennom nasjonalanleggsavtalen sikres idretten prioritet og tidlig snø. Dette blir en varig og viktig arv etter Ungdoms-OL som vil komme hverdagsidretten til gode både lokalt, regionalt og nasjonalt, sier skipresident Erik Røste.

Med nasjonalanlegget i Hafjell alpinanlegg vil den alpine skiidretten få sitt andre nasjonalanlegg. Det første er nasjonalanlegget for alpine fartsdisipliner utfor og super-G i Kvitfjell alpinanlegg. Etter dette vil våre alpinister ha nasjonalanlegg for alle tradisjonelle alpine grener.

 

Eier av nasjonalanlegget vil være et selskap som er under stiftelse

Signering Hafjell som nasjonalanlegg[1].jpg