Hvis du har opplevd at fakturaen fra kommunen automatisk har blitt opprettet som eFaktura uten at du selv har bestilt dette, så henger det sammen med nyere funksjonalitet i bankene og Vipps.
For en stund tilbake i tid innførte bankene en tjeneste som lar kundene automatisk opprette eFaktura-avtale som gjelder for alle du mottar faktura ifra. Det samme gjelder dersom du har godkjent å få fakturaer gjennom Vipps. 
Dette gjelder også selv om det er en god stund siden du har gitt dette samtykket, kanskje uten at det var tenkt å gi slikt samtykket.
Svaret om du har gitt samtykke på et eller annet tidspunkt finner du i din nettbank eller Vipps.
Nedenfor ligger informasjon om hvordan automatikken hos bankene og Vipps er lagt opp. 
Dette er dessverre ikke noe vi kan ordne for deg, men innstillinger du selv må endre i din nettbank eller Vipps.

I din nettbank
I noen nettbanker har de funksjonen eFaktura "Ja takk til alle" eller "Alltid eFaktura". Dersom du har denne tjenesten aktivert vil det automatisk bli opprettet eFaktura-avtale på alle regninger du betaler. Denne tjenesten kan du skru hvis man ikke ønsker eFaktura, men da vil du ikke få eFaktura fra noen leverandører. Fordelen for deg som liker eFaktura er at du slipper å gjøre jobben selv. Dersom du har spørsmål om dette må du ta kontakt med din bank.

I Vipps
Vipps har også opprettet en funksjon der man har mulighet til å få og betale regninger direkte i Vipps. Dersom du har akseptert denne løsningen så har du automatisk huket av for at "Alltid Vipps eFaktura". Denne funksjonen oppretter automatisk eFaktura-avtale når du betaler en regning til en bedrift som har eFaktura. Funksjonen kan du skru av inne fra din profil og regninger og eFaktura.
Skjermbilde fra Vipps:

iCkHymHB 0uAAAAABJRU 5ErkJggg==