Øyer kommune deler årlig ut Kulturprisen til enkeltpersoner, institusjoner, lag og foreninger som har tilknytning til kommunen. Kriteriene for kulturprisen vektlegger at mottakeren har gjort seg bemerket innenfor et område som omfattes av det utvidede kulturbegrep, eller har gjort en betydelig innsats for andre på kulturområdet. Kulturprisen 2016 tildeles Ingeborg Schübeler Gillebo.

Ingeborg er født og oppvokst i Øyer. Hun la grunnlaget for sangkarrieren på musikklinja ved Vinstra videregående skole, og er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Operaakademiet i København. 33 åringen har blitt internasjonalt anerkjent etter debuten på Det Kongelige Teater i København i 2010, og på Den Norske Opera kort tid etter, og er i dag en meget etterspurt konsertsanger. Som en av få nordmenn debuterte hun høsten 2014 på en av verdens mest kjente operascener, Metropolitan i New York.

I tildelingen heter det at Ingeborg har inspirert andre til å velge sang- og musikkyrket, og hun har medvirket til at mange øyværinger har fattet interesser for opera. Hun er tildelt flere priser og stipend, vant 2. plass i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse og representerte i 2015 Norge i verdens største sangkonkurranse; BBC Cardiff Singer of the World. Hjemkommunen hedrer nå mezzosopranen fra Nordbygda med årets kulturpris.

Det jobbes med dato for et arrangement for å overrekke prisen.