Hei, alle sammen.

Nå er det helg og vi har lagt bak oss ei uke som har medført mye usikkerhet og uforutsigbarhet for mange innbyggere og ansatte i Øyer kommune. Likevel ser vi et samhold og en innsatsvilje som Øyer – samfunnet har grunn til å være stolte av. En stor takk til alle ansatte og innbyggere som på hver sin måte bidrar til dette.

I skrivende stund er omtrent 470 av Øyers befolkning i smittekarantene og det er 37 bekreftede smittetilfeller som alle har tilknytning til Solvang skole, Øyer ungdomsskole og Vidarheim barnehage. Alle nye smittetilfeller har kommet i den gruppa som allerede er satt i karantene. Det er derfor ingen holdepunkter nå for å si at det er smitte i samfunnet som det ikke er kontroll på.

Alle som er i smittekarantene må ha negativ test to ganger før karantene blir opphevet og de kan komme tilbake til barnehagen og skolen. Dette er omfattende tiltak og er en del av strategien vår for at det skal være trygt å komme tilbake på skolen og i barnehagen, både for barn og ansatte.

Kriseledelsen har hatt møter daglig gjennom hele uka og fortsetter med dette gjennom helga. Vi gjør kontinuerlige vurderinger ut fra de daglige oppdateringene vi får fra smitteteamet og kommunelegen. Med dette som utgangspunkt vil vi også i løpet av helga ta stilling til når ansatte, barn og elever vil kunne komme tilbake til barnehagen og skolen.

Jeg ønsker dere alle en god helg og sender en spesiell tanke til dere som er direkte rammet av viruset.

 

Med hilsen Jon Halvor Midtmageli, ordfører