Det er tidligere gitt informasjon om at Vidarheim barnehage åpner igjen for barna i morgen, mandag 10.mai. Barnehagen følger gult nivå i trafikklysmodellen.

Øyer ungdomsskole åpner igjen for sine elever fra og med i morgen, mandag 10.mai. Skolen følger gult nivå i trafikklysmodellen.

  • Merk at alle barn og elever som har vært i smittekarantene må ha bekreftet negative svar fra to koronatester for å kunne komme tilbake.
  • Ingen skal møte opp i barnehagen eller på skolen med symptomer, da skal man holde seg hjemme til man er symptomfri

Solvang skole er også klarert for å kunne åpne igjen, men har store utfordringer med bemanningen. Kommuneledelsen har derfor besluttet å avvente gjenåpning av Solvang skole til onsdag 12.mai. Det er ikke nok tilgjengelig bemanning til å ha en forsvarlig drift. Etter en helhetlig vurdering mener kommuneledelsen at vi bedre klarer å ivareta barna ved å ha hjemmeundervisning. Vi vil gjøre en vurdering av situasjonen tirsdag og har et håp om å kunne få elevene tilbake til skolen på onsdag.

Øyer kulturskole åpner igjen med de smittevernfaglige retningslinjene de fulgte før utbruddet. 

Det pågående utbruddet  innebærer at det har vært et høyt smittetall i Øyer kommune. Likevel er utbruddet svært oversiktlig og vi ser at nye smittetilfeller kommer i gruppen som allerede er i smittekarantene. Det er derfor ingen holdepunkter for å holde barnehage, skole og fritidsaktiviteter stengt på dette tidspunktet. Kriseledelsen følger situasjonen tett og vil kunne gjøre nye vurderinger dersom dette endrer seg.