Kostholdskurs

Epler.png

Kurset passer for alle som ønsker inspirasjon til å leve sunnere og med mål om å etablere varige endringer i kostholdet.  Det kan passe enten du bare ønsker litt ny inspirasjon til gode matvaner eller om du har helseutfordringer som diabetes 2, ugunstige kolesterolverdier eller ønsker å gå ned i vekt. 

Kurset baserer seg på Helsedirektoratets kostråd. 

 

Kursdager og temaer: 

Første kursdag: Hvor ofte bør vi spise? Forslag til fristende mellommåltider

Andre kursdag: Smarte matvalg. Tips til enkle og næringsrike retter

Tredje kursdag: Må det søte liv smake søtt? Sunnere fristelser

Det blir enkel servering som er tilpasset de ulike temaene.  

Kursavgift kr 250,-

Kostholdskursene holdes på Jorekstad og er følgende datoer i 2023: 

August/September: 28.8, 11.9, 25.9  kl.13-15

November/desember: 6.11, 20.11, 4.12 kl. 13-15

 

Vil du melde deg på? Det kan du gjøre her 

 

Kostholdskurs for småbarnsforeldre - første leveår

Nyttig informasjon til ferske foreldre om barnets kosthold det første leveåret. 

Vi går gjennom temaer som mors matvaner i ammeperioden og hva som er viktig å tenke på ved introduksjon av mat. Vi tar opp andre relevante temaer og det er rom for å stille spørsmål. 

Dere får smaksprøver på enkel barnemat og får med hefte med oppskrifter hjem.  

Kurset holdes av helsesykepleier Oddveig Kvikne Dotterud og kostholdsveileder ved Frisklivssentralen Julianne Lie. 

Tid og sted: 23. november 2023 kl. 13 - 15 på Jorekstad. Kurset er gratis.

Påmelding innen 20. november Her kan du melde deg på

Mestringskurs for kreftrammede

Dette er et mestringskurs for kreftrammede og deres pårørende som bor i Gausdal, Øyer og Lillehammer. Kurset er i regi av Frisklivssentralen og kreftkoordinatorene i Lillehammer, Øyer og Gausdal. I løpet av kurset går vi gjennom aktuelle tema for som kan hjelpe med å mestre hverdagen bedre. I tillegg får du en times trening hver uke. Kurset går over 9 kurstreff. 

Oppstart: Kurset starter opp mandag 25. september kl. 12.00-14.00. 

Les mer om kurset her

Mestringskurs

 

 

 

 

 

Sov Godt

Sov Godt

Skjermbilde 2022-03-14 100256[2].jpg

Har du vanskelig for å sovne, våkner mye på natta, eller våkner veldig tidlig uten å få sove?

Kurset passer for deg som har lettere grad av søvnvansker og som ønsker å forbedre søvnkvaliteten uten bruk av medikamenter. Målet er at du skal lære om søvn og gode søvnvaner, og at du skal sove bedre. Kurset går ukentlig over fire kurstreff og har et oppfølgingsmøte i etterkant av kurset. Hvert kurstreff varer i 2 timer. Kurset er på Jorekstad. Pris kr. 250,- 

Kursdatoer: 

Oppstart september: 5.9 kl. 17-19

Oppstart november: 7.11 kl. 17-19

Påmelding til søvnkurs

 

 

Hverdagsglede

Trenger du et løft i hverdagen?                                                                                                                                                                                                       Hverdagsglede.jpg

Nå kan du lære deg enkle grep for å oppleve mer mestring og glede. Kurset vil gi deg inspirasjon, råd og hjelp som kan gi deg en bedre hverdag. Hverdagsglede handler om å gjøre små grep for seg selv i hverdagen, for å føle seg bedre. Kurset er et lavterskeltilbud for økt livsmestring som er utviklet av Rådet for psykisk helse, i samarbeid med Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, spesialpedagoger og Frisklivssentraler. Kurset tilbys gjennom Frisklivssentraler flere steder i landet. Kurset gir deg en innføring i 5 grep som kan skape økt livskvalitet og styrke din psykiske helse. Kurset går ukentlig over seks kurstreff. 

Oppstart i september: 20.9 kl. 12-14

Kurset er på Jorekstad. Pris kr. 250,- 

Her kan du melde deg på kurset.

Se hva Rådet for psykisk helse skriver om kurset.

 

 

 

 

 

Kurs i mestring av belastning (KIB)

Psykisk helse og rus holder kurs. Se her for mer informasjon og påmelding

Mindfulness

Mindfulness

Dette er et kurs for deg som opplever å leve med smerter, har mye stress i livet, bekymrer deg for morgendagen eller henger igjen i hendelser i fortiden. Oppmerksomhetstrening kan hjelpe deg å håndtere det du står i på en mer hensiktsmessig måte. Du lærer metoden gjennom guidede øvelser med tid til refleksjon i etterkant. Øvelsene vil foregå sittende på stol eller liggende på matte. 

Kurset gir en innføring i mindfulnessøvelser du kan bruke for å trene deg på å være mer til stede i livet ditt. Oppmerksomhetstrening eller mindfulness er en metode hvor du får mulighet til å stoppe opp og legge merke til hva som skjer både inni deg og rundt deg. På denne måten trener vi deler av hjernen som har med beslutningstaking å gjøre, samt det å holde fokus. Forskning viser at hukommelsen bedres og vi har større evne til å forstå oss selv og kroppens signaler når vi trener på denne måten.  Vi øver vår evne til å ha en holdning som er åpen, nysgjerrig og aksepterende. Vi lærer oss å utfordre autopiloten i oss selv.

Oppstart: Kurset går over 6 kurstreff fra tirsdag 17. oktober - 28. november kl.9.30-10.30 på Jorekstad. Pris kr. 250,-

Her kan du melde deg på mindfullnesskurset