I forbindelse med friluftslivets år, oppfordret klima- og miljøminister Tine Sundtoft kommunene til å kåre sitt fineste friluftsområde. Øyer kommune tok oppfordringen og lagde en hastag (#øyerfriluft) og etterlyste kandidater gjennom sosiale medier. Tilsammen fikk kommunen inn 10 nominasjoner som i midten av september ble lagt ut i et album på kommunenes Facebook side. Det bildet som fikk flest likes, vant kåringen.

– Det var stor interesse med masse likes og deling av bilder, forteller Aktivitetskoordinator Bo Lindblad. Etter at 952 stemmer var avlagt, ble det altså Hafjell, et eldorado for både tradisjonell og mer moderne friluftsliv, som stakk av med seieren og kan smykke seg med tittelen, Øyer kommunes fineste friluftsområde.

– Hafjell har det meste et friluftsområde bør ha, både sommer og vinter. På Hafjells østlige side finner du stilheten og fjellets ro. Er du av typen som søker spenning og aktivitet med fart i friluft er det Hafjells vestside som gjelder. Gjennom sommeren tilbyr området flott natur for gående og syklende. Du velger selv vanskelighetsgrad og hastighet. Om vinteren er Hafjell utgangspunkt for alle som elsker ski under beina. Friluftsområdet er også ideelt for funksjonshemmede som kan ta gondolen rett til fjells for å ta del i kommunens fineste friluftsområde, sier Lindblad.