Melding fra Statens vegvesen: 

Statens vegvesen jobber med en forbedret løsning for ventilasjonssjakta i Øyertunnelen på E6 nord for Lillehammer. I denne forbindelse må nå tunnelen stenges i noen dager.

Vi stenger tunnelen tirsdag 10. mars kl. 12.00 og åpner igjen torsdag 12. mars kl. 18.00. I denne perioden vil tunnelen være stengt for all ferdsel. Vi skal foreta undersøkelser i forbindelse med framtidig valg av løsning i ventilasjonssjakta, sier seksjonssjef i Statens vegvesen, Asbjørn Stensrud.

Målet med ny løsning for ventilasjonssjakta er å stoppe at vann kommer inn i sjakta og at det ikke skal bli nødvendig å stenge tunnelen på grunn av is bak ventilasjonsviftene. Utredningene skal også se på muligheten til å bedre støvproblematikken.

I tillegg til at omkjøringsvegen vil bli ekstra brøytet og strødd ved behov, har nå trafikk på fv. 312 vikeplikt for trafikk som kjører av E6 nordover. Dette er endret på slik at tunge biler skal slippe å stoppe der og eventuelt få problemer med å komme videre ved glatt veg.

Når det gjelder bompengeinnkrevingen ved stenging av tunnelen, vil vi nå understreke at det er ingen som skal betale dobbelt når de kjører gjennom bommene rett etter hverandre. For de som har bombrikke vil, som ellers, timesregelen regulere dette. Det vil si at når du kjører gjennom bommene flere ganger i løpet av en time, så faktureres du kun for en passering. Bompengeselskapet vil korrigere innkreving og faktura for de som ikke har bombrikke. Dersom du mot formodning blir fakturert dobbelt ved stenging av tunnelen så ta kontakt med bompengeselskapet på atuopass.no så retter de opp feilen, sier Stensrud.

 

Kontaktperson

Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Statens vegvesen, tlf. 926 47 906