Det var i alt sendt inn 43 bilder til konkurransen, noe juryen synes er meget bra. Bildene dekker til sammen alle tema som var oppgitt i utlysningen av konkurransen, « - at de skal presentere Øyer kommune som bosted, i fritid, aktiviteter av alle slag, og naturen i kommunen.» De to som deler seieren har begge motiv fra Hafjell, men er ellers svært forskjellige. Om sitt bilde skriver Kristin Merete Kolbu følgende: «Dette bildet er tatt på Hafjelltoppen, 06.11.2011. Nede i by og bygd var det tykk tåke, grått og trist denne dagen. Men vi tok turen opp til toppen her og ble overrasket over hvor vakkert det var, herlig stemning.» Juryen mener fotografen har fått denne stemningen godt fram i bildet:

Høst ved Hafjelltoppen Foto Kristin Merete Kolbu.jpg

Om Jørgen Skaug sitt bilde sier tittelen «Skiakrobatikk i Hafjell» det meste. Juryen merket seg særlig tilskuerne som følger akrobaten med blikket:

Skiakrobatikk i Hafjell Foto Jørgen Skaug.jpg

Begge vinnerbildene er godt komponerte, og gode stemningsbilder på hver sin måte.

Av de øvrige bildene som var sendt inn til konkurransen, vil juryen trekke fram tre, som alle var med i tetkampen (her presentert i tilfeldig rekkefølge):

«Bådstøtjernet» av Sverre Sparby Løken:

Bådstøtjernet Foto Sverre Sparby Løken.jpg

«Storstilt potetplukking på Jevne» av Jørgen Skaug:

Potetplukking på Jevne Foto Jørgen Skaug.jpg

Vinterbilde fra nedsiden av Pellestova av Kristin Merete Kolbu:

Ved Pellestova Foto Kristin Merete Kolbu.jpg

Flere av de øvrige bildene fra konkurransen var også med i vurderingen, og vil bli å finne på kommunens hjemmeside og i andre media etter hvert.

Vi takker deltakerne for mange gode bilder fra bygd og fjell i Øyer!