Tretten stasjon

Program kl. 11.30-13.00. Stopp kl. 12.00-12.13 Tretten minutter på Tretten.

Bli med og sett Tretten på kartet, dette blir 13 minutter som både NRK sitt mannskap på toget og NRK sine seere skal huske! Varaordfører Mari Botterud vil være til stede.

PROGRAM: Norges største grøtfabrikk TINE Tretten har stand bemannet av meierisjef Erik Isum og kolleger. Fabrikkens slagord «TINE Tretten – seriøs og spretten» blir synliggjort blant annet ved at turngruppa i Øyer Tretten idrettslag, «Spretten på Tretten», viser sine kunster i form av luftakrobatikk. Astrid Simengård er mor og talsperson.  Et steinkast unna ser dere fabrikken og verdens største grautsleiv i tre, 6 meter høg.  Ansatte på fabrikken deler ut Bygglunsj til alle som vil ha.

StavsMartn stiller med hest og kjøretøy, Svein Austlid er talsperson.

Cadillac Diner med innehaver Trond Bjerkestuen stiller med små og store amerikanske (laste)biler – og kanskje med verdens beste vaffel (lokalprodusert på TINE Tretten)

Stavsplassens venner: Stiller med Erling Nustad og Gerd Hausstätter.  Vil kunne fortelle om at verdens første bussrute gikk fra Tretten stasjon og at Norges første Narvesenkiosk kom på Tretten stasjon.

Sommertoget Tretten

Øyer stasjon

Program kl. 12.00-13.00. Togstopp Kl. 12.22-12.38. I den anledning inviterer vi store og små til Øyer stasjon for å sette Øyer på kartet. Ordfører Brit Kramprud Lundgård vil være til stede.

Foreløpig program: Ordfører hilser velkommen.

Downhillsyklistene fra Hafjell vil være på plass.

Bo Lindblad kommer og snakker om turstiene som er anlagt i nærområdene i kommunen. Servering på perrongen er kaffe, saft og kringle.

Programmet i Øyer kan bli oppdatert med flere aktiviteter.

NRK Sommertoget 2017