Første start er kl. 14.00 fredag, og foregår ved snuplassen for busser rett nord for Bakketun, her vil også målgang finne sted.

Dette er et temporitt, som betyr at alle har individuell start, med 2 minutters startintervall. De fleste rytterne vil ha en MC foran seg i løypa, i tillegg til en servicebil som følger bak. 

Temporittet, Uno-X Development Weekend, gjennomføres for aller første gang 31.august og 1.september. På startstreken finner vi verdens beste ryttere under 23 år. I alt 24 lag har meldt sin ankomst. Disse er hjemmehørende i blant annet Norge, Danmark, Nederland, Belgia, Sverige og USA.

Rytterne kjører Tingbergvegen nordover og følger så vegen gjennom Skarsmoen, før de vender ved rundkjøringen på Tretten og kjører samme vei tilbake. Siste målgang er beregnet til ca kl. 18.30.

I forbindelse med arrangementet vil det bli redusert fremkommelighet av hensyn til rytternes sikkerhet. Vi oppfordrer derfor beboere og andre til å finne alternative omkjøringsveier der dette er mulig. Arrangøren bistår på beste måte for å få til en smidig avviking. Ta kontakt med løypevaktene, så bistår de så godt de kan. Dersom bilister blir liggende bak en rytter, ber vi om at det holdes meget god avstand og at det ikke foretas forbikjøringer av hensyn til rytternes sikkerhet.

Arrangøren vil ha løypevakter på hele strekningen, som vil gjøre sitt beste for å veilede de som har behov for å kjøre bil, men det må påregnes noe ventetid.

Arrangementet er forøvrig godkjent av Statens vegvesen, politiet og Øyer kommune.

Rigging av arenaen vil starte torsdag kl. 18.00. Dette skal ikke være til hinder for trafikanter. Siste rigging av start og målportaler vil skje fra fredag morgen og det vil være svært redusert fremkommelighet fra kl. 13.40.

Seiersseremoni vil foregå utenfor kommunehuset på Tingberg ca kl. 18.30.

Vi håper dere møter opp og heier på rytterne som deltar, og bidrar til å skape litt ekstra god stemning langs løypa.

For mer informasjon se vedlegg og https://www.udw.no/hafjell

Foto: Jan Brychta/Svetcyklistiky.cz