I forbindelse med åpningen av Friluftslivets år 2015 utfordret ordfører Mari Botterud elever ved kommunens barneskoler til eventen "Hvem slår ordføreren i Hafjell?".  I samarbeid med Hafjell Alpinsenter, Øyer kulturskole og barneskolene gikk arrangementet av stabelen i går ettermiddag.

 

Omkring 80 elever fra Aurvoll og Solvang barneskoler deltok. I tillegg var det med flere foreldre. Øyer Kulturskole var representert med tre ungdommer som filmet underveis. Hafjell Alpinsenter sponset buss fra Aurvoll og stilte med ski-instruktører og flere andre medhjelpere.

 

Alle elevene kjørte først noen turer i barnebakken på Mosetertoppen og deretter kjørte alle helt ned til målområdet. Det var virkelig en prestasjon for de barna som ikke hadde vært i Hafjell tidligere. "Vi har mange barn i Øyer som er veldig flinke til å stå på ski og jeg håper alle barn blir mye ute i friluft som følge av Friluftslivets år, enten det er i Hafjell eller andre steder i bygda." sier Mari.

Hafjell-2015-01-13-Friluftslivets år-Start på toppen (7) - web.jpg

 

Det så ut til at ordføreren ble slått, da hun kom sist ned til Ryk & Reis der innehaver Rune Haugen sto klar med Taco til alle som hadde møtt frem. Oppland fylkeskommune kom på besøk med bøffer og refleks og arrangementet fikk god pressedekning (TV2, GD og Lillehammer Byavis.)

 

"Jeg er strålende fornøyd med denne ettermiddagen" - hilser en meget fornøyd ordfører.

 

Foto: Hafjell Alpinsenter