Øyer-Tretten historielag avduket minnestein i Korsen den 8.mai

Minnesteinen er over en sovjetrussisk krigsfange som ble henrettet av okkupasjonsmakten under siste verdenskrig. Einar Moe holdt en gripende minnetale og la ned en vakker krans. Et svært godt initiativ tatt av Historielaget.

Pilegrim Crossing Borders

Ordfører ble lørdag 9.5.  invitert med på en etappe av  Pilegrimsstafetten som skal gå fra Nidaros til Jerusalem.  Det landsomfattende Pilegrimsfellesskapet St.Olav i Trondheim er ansvarlig for strekningen Trondheim-Oslo. En spesiell pilegrimsstav og dagbok følger hele turen.  En italiener, Giovanni Marcandalli går hele vegen, og på strekningen gjennom Øyer ble han fulgte Jahn Børe Jahnsen fra Valdres. En trivelig tur i flott vårvær.

Verdens aktivitetsdag

Eldrerådet i samarbeide med ordfører markerte for 3.gang verdens aktivitetsdag i Øyer. Ca 50 unge og eldre deltok. Dette året gikk turen fra Rustberg til Skarsmoen.  I Skarmoen ble kaffe og nystekte vafler servert i Lavoen. Leder i Eldrerådet Gerd Hausstätter leste dikt og det var allsang akkompagnert av Eldar Kjørstad og Erling Fossum.  Ordfører fortalte om den sjeldne planten Skogranke – Clematis sibirica – som vokser nesten bare i Øyer, bl.a. i Skarsmoen samt i Sibir.

På tilbaketuren gikk de fleste opp til Høgberget der det nylig er blitt utplassert en flott benk. Kaffe og is smakte godt ved tilbakekomst på Rustberg. Alle var enige om at det var en fin dag, og fotturer i Skarsmoen anbefales.

verdens aktivitetsdag 4.jpg8 mai 2015.JPGverdens aktivitetsdag 9 mai [1].jpg

Alle foto: Mari Botterud.