For femte år på rad er det duket for Norges største gå-til-skolen-aksjon, Beintøft. Fra 2. - 29.september, skal barneskoleelever (1. - 7.klasse) over hele Norge konkurrere mot hverandre om å komme seg til og fra skolen på den mest miljøvennlige måten. Formålet er å inspirere til å gå, sykle eller ta kollektivt. 

Årets hovedtema er "Gå sammen for fremtiden", som skal reflektere at barn over hele landet samles om å gjøre et tiltak for en grønnere hverdag. Underveis i konkurransen vil det bli presentert et nytt tema for hver uke, med mange spennende oppgaver som skal løses i fellesskap.

Ikke bare er Beintøft sosialt og hyggelig for klassen å være med på, det er også et godt tiltak for å bedre luftkvaliteten, trafikksikkerheten, helsen og miljøet. De beste klassene vinner fine premier, som kan bidra til videre miljøvennlige aktiviteter og komme hele klassen til gode.

Nasjonal vinner: 30 000 kroner til årets tøffeste klasse

Beste klasse per trinn: 1. - 7. klasse: 5 000 kroner

Beste klasse per fylke: 5 000 kroner

Vinnere av kreative ukesoppdrag: Hver uke deler vi ut 2 000 kroner til vinner av kreative ukesoppdrag: en vinner i 1.-2.trinn, en vinner i 3.-4.trinn og en vinner i 5.-7.trinn.

Gå inn på www.beintøft.no for å lese mer om konkurransen og for å melde på klassen din.

Bilde aksjon beintøft 2019