Hedersgjesten bidrar i programmet med «SONGEN UNDER TEKSTEN – om verdien av å famle seg fram gjennom språket, om å gå i skriveskole hos komponistar, og om en ein gamal husmøtesong frå Setesdal». Musikals følge av folkemusikeren Mari Midtli og med foredrag om Paal-Helge Haugen ved Øyvind T. Gulliksen som utga boka Paradoksal trøst om Paal-Helge Haugen og hans forfatterskap i 2007.

Paal-Helge Haugen har gjesta Øyer før. For noen år siden bidro han med et uforglemmelig foredrag om Johannes Skar, folkeminnegranskeren som kom fra garden Skar her i Øyer, og som skreiv Gamalt or Setesdal.  I 2008 utga Paal-Helge Haugen diktsamlinga Kvartett og han leste fra boka i Øyer kirke, i følge med Rasmus Stauri og folkemusiker Nina Fjeldet.

Paal-Helge Haugen har også skrevet et dikt til kirkeklokka på den nye gravplassen Bruvin i Øyer: 
tid lagt til ro
samla i klangen
eit ekko av æve

Paal-Helge Haugens forfatterskap er stort og grenseoverskridende på så mange måter. Han er en nestor i samtidslyrikken og har skrevet  poesi, kirkespill, libretto til opera, manus til teater, gjendiktninger  og essays. Han har samarbeidet med en rekke kunstnere som Bjørn Kruse, Kjell Nupen og Håkon Bleken.

Merk også program «Fleirstemd poesi» klokka 13.00 på Café Stift i Kulturhuset Banken på Lillehammer, hvor litteraturkritiker Tom Egil Hverven samtaler med Paal-Helge Haugen. Lyrikerne Aasne Linnestå og Mona Høvring deltar også. Det settes opp gratis buss tur/retur for de som ønsker å delta på programmet i Øyer (15.30 fra Søndre park, retur til hagefesten på Nansenskolen).

Arrangør: Kulturforum Øyer og Kirkeakademiet i Øyer i samarbeid med Norsk litteraturfestival