I år vil TV-aksjonen, som alt annet, bli påvirket av den globale pandemien vi står oppi. Derfor har det blitt besluttet at aksjonen i år skal være helt digital, og det skal ikke komme bøssebærere rundt på døren. TV-aksjonen er likevel helt avhengig av de frivillige, og i år trenger vi digitale bøssebærere! 

Det vil si at bøssebærerne oppretter en digital bøsse ved å melde seg på http://www.blimed.no/ , og deler den med sitt nettverk gjennom sosiale medier, SMS, E-post eller andre kanaler. Gode tips og råd vil bli formidlet til den enkelte bøssebærer. Med andre ord kan du være bøssebærer fra sofaen din. Les mer om digital bøssebæring her.  

Årets TV-aksjon vil gå til WWF Verdens naturfond, og deres arbeid for å bekjempe plast i havet. Med konkrete tiltak i fire land i Sørøst-Asia, skal vi gi 900.000 mennesker tilgang til nye og forbedrede avfallssystemer. Les mer om årets aksjon her. 

Karoline Andaur, som er generalsekretær i WWF Verdens naturfond, er veldig imponert over innsatsen som legges ned i hele Norge.

– Vi har aldri opplevd en miljøsak som har engasjert så bredt. Plastforsøplingen er jo noe vi kjenner igjen fra vår egen region. Så det viktigste for oss, er at alle som har lyst til å bidra får muligheten til det. På den måten er en digital bøssebæring helt supert, nå kan alle delta!